Slepované banánky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Těsto:
- 420 g hladké mouky
- 280 g másla
- 140 g cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- Na slepení:
- jahodová marmeláda
- Na ozdobení:
- 50 g čokolády na vaření
- 5 g tuku
Postup Slepované banánky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které až nakonec doděláme rukama. Necháme ho půl hodiny odležet v chladu. Na mašinku na maso přiděláme nástavec na cukroví, vytlačíme na prsty kousek těsta, dáme na pomoučený vál a formičkou upravíme velikost. Klademe je na plech na pečící papír. Pečeme je v troubě, předehřáté na 160°C do světle růžova na spodní straně asi 20 minut. Pak je i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Těsto se i dobře vyvaluje a můžeme vykrájet i jiné tvary.
Vychladlé banánky slepíme marmeládou a necháme je do druhého dne ztuhnout. Čokoládu s tukem rozehřejeme, rozmícháme a konce banánků smočíme. Necháme v chladu ztuhnout.