Slepičí dršťková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/4 do měkka uvařené slepice i s kůží, krk, křídla
1 mrkev
1 cibule
1 polévková lžíce sladké papriky
majoránka dle chuti
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso obereme a natrháme na kousky.

  2. Kůže nakrájíme na slabé proužky a spolu s cibulí je opečeme na oleji.

  3. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme, zasypeme moukou a paprikou a zalijeme slepičím vývarem.

  4. Pořádně rozmícháme, osolíme, opepříme.

  5. Necháme provařit alespoň 15 minut a přidáme maso, prolisovaný česnek a majoránku.

  6. Vaříme ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!