Slepičí dršťková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1/4 do měkka uvařené slepice i s kůží, krk, křídla
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- majoránka dle chuti
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup Slepičí dršťková polévka
Postup přípravy receptu
-
Maso obereme a natrháme na kousky.
Kůže nakrájíme na slabé proužky a spolu s cibulí je opečeme na oleji.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme, zasypeme moukou a paprikou a zalijeme slepičím vývarem.
Pořádně rozmícháme, osolíme, opepříme.
Necháme provařit alespoň 15 minut a přidáme maso, prolisovaný česnek a majoránku.
Vaříme ještě 5 minut.