Slepice na paprice se zeleninou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 slepice
- 1 velká mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce másla na jíšku
- hladká mouka na jíšku
- půl hrnku smetany
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- sůl
- pepř
Postup Slepice na paprice se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme s bobkovým listem, novým kořením, kořenovou zeleninou a solí doměkka.
Abychom využili slepičí vývar, můžeme z druhé poloviny udělat polévku, protože z jedné slepice je škoda dělat jen jedno jídlo.
V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Restujeme do zlatavé barvy. Ke konci dáme do jíšky červenou papriku a protlak. K ní pak přidáme silný slepičí vývar a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme smetanou.
Vložíme nakrájené slepičí maso, kousky zeleniny a podáváme.
Jako přílohu můžeme volit knedlík, rýži nebo různé noky.