Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 300 g listového těsta
- 400 g čerstvého listového baby špenátu
- 100 g tvrdého (starého nebo velmi starého) kozího sýra
- 4 lžíce tekuté sladké smetany (nejmíň 30%)
- 4 stroužky česneku
- mletá mořská sůl
- mletý černý pepř
- 1 rozšlehané vajíčko na potření povrchu těsta
- hladká mouka na vál
- hrubá mořská sůl
- sezamová semínka
Postup Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny.
Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným česnekem. Povrch pokropíme smetanou a poté poklademe slabými plátky tvrdého, zralého kozího sýra. Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, řídce posypeme hrubou mořskou solí a hustě sezamovými senínky a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme při 230°C asi 12 minut (respektujeme zkušenost z troubou, kterou používáme).