Slaný koláč z rillettes recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Rozpis je na koláčovou formu, průměr 28,5 cm
- křehké, nebo listové těsto
- cca 400 g rillettes
- 0,5l mléka
- 4 PL crème fraîche
- 150 g strouhaného sýra (použila jsem ementál)
- 3 vejce
- 3 žloutky
- petržel kudrnka
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup Slaný koláč z rillettes
Postup přípravy receptu
-
Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat.
Formu vymažeme sádlem - ideálně tím, co zbylo z přípravy rillettes. Vložíme těsto a spodek propícháme vidličkou. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme okapaný rillettes.
V hrnci zahřejeme mléko. V misce rozmícháme vejce a žloutky a pomalu, za stálého míchání, vléváme teplé mléko. Vmícháme crème fraîche, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do formy vlijeme vaječnou směs, posypeme rovnoměrně sýrem a petrželkou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Koláč chutná nejlépe vlažný.