Slaný koláč s čínskym zelím recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- ½ hrnku ovesných vloček
- ¾ hrnku celozrnné mouky
- 70 g másla
- 3 lžíce studené vody
- ½ lžičky soli
- 1 lžička medu
- Náplň:
- 1 čínske zelí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 70 g strouhaného sýru
- 2 snítky tymiánu
- sůl
- olej
Postup Slaný koláč s čínskym zelím
Postup přípravy receptu
-
Vločky rozmixujeme.
Zmiešame všetky prísady na cesto a dobre spracujeme.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej koláčovej formy.
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme narezanú čínsku kapustu a vetvičky tymiánu a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť. Vetvičku vyberieme (lístky ostanú v kapuste).
K vychladnutej kapuste pridáme vajcia, syr, ak potrebujeme, dosolíme. Premiešame a zmes rozložíme na pripravené cesto.
Pečieme na 180°C dozlata.