Slané rohlíky od Čistinky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 250 ml vody
- 20 g droždí
- 1 kávová lžička sladěnky (pokud nemáme, dáme kávovou lžičku tmavého cukru)
- na špičku malé lžičky mletou kávu
- 1 polévková lžíce soli
- 4 polévkové lžíce oleje
- 300 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- Na posyp:
- celý kmín
- hrubozrnná sůl
Postup Slané rohlíky od Čistinky
Postup přípravy receptu
-
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.
Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků.
Vypracujeme si 8 malých bochánků.
Každý bochánek vyválíme do obdélníku-jak to půjde, na konci necháme těsto vyšší a od té strany vyválíme rohlík. Pak jej ještě dlaněma válíme tak dlouho, až je rohlík delší, než po zarolování.
Položíme je na plech s pečícím papírem, postříkáme je vodou, posypeme solí a kmínem.
Dáme buď na teplé místo, nebo do trouby na 50 stupňů na zhruba 20 minut, aby ještě nakynuly.
Pak přidáme na 200-220 stupňů, každý podle své trouby a pečeme 20 minut.