Škubánky s mákem recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

Pro 4 osoby:
1 kg brambory
300 g hrubé mouky
rozpuštěné máslo nebo sádlo
mletý mák
moučkový cukr
tvaroh na strouhání (může - nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Vodu slijeme a brambory necháme v nádobě, zpět nalijeme pouze část vody a přisypeme mouku, necháme ještě 15 minut dojít na slabém plameni.

  3. Brambory rozšťouchejte co nejvíc dohladka a roztírejte ke stěnám hrnce. Můžeme ještě přilít vodu z brambor.

  4. Po 10 minutách se hmota přestane lepit. Můžeme ještě trochu přisolit.

  5. V rozpuštěném másle nebo sádle namáčíme lžíci a vykrajujeme škubánky.

  6. Na talíři je posypeme mákem (tvarohem) a cukrem, můžeme ještě trochu polít máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!