Skotské Bridies s hovězím masem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla Hery
- 1 lžička soli
- 1/4 hrnku studené vody
- Náplň:
- 500 g mleté hovězí maso
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1,5 lžíce hořčice
- 5 lžic Worcesterové omáčky
- vejce na potření
Postup Skotské Bridies s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si předem připravíme těsto: Do prosáté mouky přidáme nakousky nakrájené máslo (NE ROZEHŘÁTÉ - MUSÍ BÝT STUDENÉ!), které prsty pořádně rozmělníme s moukou, tak aby znikla taková vločková sypká směs. Přidáme studenou vodu a pořádně propracujeme. Těsto bude mít vláčnou, trochu tuhou konzistenci. Dáme odležet do lednice.
Mezitím si připravíme náplň:Na větší pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso úplně nerozdrobí a neopeče. Poté přidáme česnek, koření, hořčici a worcestrovou omáčku, tak aby měla náplň hodně výraznou chuť (proto možná bude třeba něčeho přidat trochu víc, opakuji - dle chuti).
Náplň necháme VYCHLADNOUT před plněním.
Plnění: Těsto vyválíme na středně tenkou vrstvu (jako na závin/štrůdl) vyřízneme kolečka nebo ovály zhruba o velikosti podšálku, na každý dáme cca 2 plné polévkové lžíce náplně, přehneme a vidličkou obtiskáme okraj, aby těsto drželo a propíchneme vršek, aby mohla vycházet pára.
Pečeme na 180°C35 - 40 minut, dokud bridies nezhnědnou, potíráme vejcem. Ideální příloha je na páře udělaná zeleninka - hrášek, mrkev, fazolky.