Skoricovo-mandlove hviezdicky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 500 g loupaných mandlí
- 300 g moučkového cukru
- 3 bílky
- 2 kávové lžičky medu
- 1 kávová lžička mleté skořice
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- na podsypání trochu moučkového cukru
- Na cukrovou polevou:
- 1 bílek
- 100-120 g moučkového cukru (vícekrát prosátého)
Postup Skoricovo-mandlove hviezdicky
Postup přípravy receptu
-
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto.
Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme hviezdicky.
Pri valkani podsypeme praskovym cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak valkame.
Ukladame na plech vylozeny papierom.
Viackrat preosiaty cukor vymiesame s bielkom. Bielkovou polevou opatrne potrieme skoricovo-mandlove hviezdicky a ususime ich v rure pri teplote 130 stupnov C asi 10 minut (teplovzdusna rura). Nesmu zhnednut, musia ostat pekne, biele. Uskladnujeme v doze.