Skořicové sušenky II. recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 225 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 330 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- Na obalení:
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Postup Skořicové sušenky II.
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem utřeme dohladka, jedno po druhém zašleháme vejce, přidáme vanilkový cukr a nakonec přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Těsto ušleháme dohladka a poté z něj pomocí lžíce tvoříme hromádky, které obalujeme ve směsi cukru a skořice.
Na plech klademe sušenky s dostatečnými rozestupy, kvůli máslu se totiž roztečou do stran. Pečeme při 180°C asi 12 minut (horkovzduch). Samozřejmě hlídáme!