Skořicové scones recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
8 polévkových lžic(113 g) másla zmrazeného
1/2 hrnku (120 ml) mléka
1/2 hrnku (120 ml) bílého jogurtu
140 g hladké mouky plus na posypání válu
140 g celozrnné pšeničné mouky
1/2 hrnku (113 g) krupicového cukru plus navíc na posypání
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1/4 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce másla rozpuštěného
Náplň:
mléko nebo smetana na pomazání
3 polévkové lžíce krupicového cukru
3/4 čajové lžičky skořice mleté ​​
2/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů
Na polevu:
1 hrnek (125 g) moučkového cukru
2 polévkové lžíce mléka
1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230°C a plech vyložíme pečicím papírem.

  2. Máslo nastrouháme na struhadle nahrubo.

  3. Ve středně velké míse smícháme mléko a jogurt, a odložíme do lednice, dokud je nebudeme potřebovat.

  4. V další míse smícháme mouku, ½ hrnku cukru, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přidáme nastrouhané máslo a promícháme tak, aby bylo máslo moukou obalené.

  5. Přidáme jogurt s mlékem a vařečkou promícháme. Těsto přendáme na velkoryse pomoučněný vál. Ručně uhněteme, ale promícháme a otočíme jen 6 - 8 krát, dokud nejsou přísady ve většině spojeny.

  6. Těsto vyválíme na čtverec velikosti 30 x 30 cm.

  7. Těsto přeložíme na třetiny jako bychom skládali obchodní dopis do obálky.

  8. Potom přeložíme kratší konce do středu tak, abychom získali čtverec velikosti 10 x 10 cm.

  9. Těsto přeneseme na pomoučněný talíř a dáme vychladit na 5 minut do mrazáku.

  10. 7. Těsto vyndáme z mrazáku a vyválíme ho na vále na čtverec velikosti 25 x 25 cm. Lehce ho potřeme mlékem nebo smetanou.

  11. V misce smícháme cukr a skořici a rovnoměrně posypeme na těsto. Dále posypeme ořechy.

  12. Těsto pevně srolujeme a přendáme ho na prkénko. Ostrým nožem nakrájíme 8 stejně širokých plátků, které dáme na připravený plech.

  13. Každou scones potřeme rozpuštěným máslem a lehce posypeme cukrem.

  14. Pečeme dozlatova, asi 16-20 minut.Po upečení necháme lehce vychladnout, asi 10 minut a pak je polijeme cukrovou polevou.

  15. V malé misce smícháme moučkový cukr, vanilku a mléko a vyšleháme do hladka.

  16. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!