Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g hovězího masa (nebo více, podle zvyklostí)
- 150 g játrové zavářky
- 150 g vinné klobásy
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g kořenové petržele
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 100 g baby karotky
- hrst zelené petrželky
- hrst sušených hub nebo žampionů pokrájených na plátky
- strouhanka
- muškátový oříšek
- polohrubá mouka
- sušené nudle
- zelená cibulka
- majoránka
Postup Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků
Postup přípravy receptu
-
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru - ostatní vyhodíme.
Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel, houby, jemně nastrouhaný stroužek česneku a baby karotku vcelku. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky.
Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce.
Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme ho s jedním vejcem, muškátovým oříškem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce.
Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí a kolečka naťové cibulky. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky.