Silnější řapíkaté a česnekové špagety recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 balení silnějších špaget
- 500 g mletého masa mix
- 10 cherry rajčátek
- 1 žlutá paprika
- 4 řapíky celeru
- 1 cibule
- 6 i více stroužků česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- kečup - nemusí být
- 1/2 masoxu
- mletá červená paprika
- tvrdý sýr na posyp
- petrželka
- olej
- sůl
Postup Silnější řapíkaté a česnekové špagety
Postup přípravy receptu
-
Špagety si uvaříme podle návodu na sáčku.
Na pánev si dáme trošku oleje, na něm osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, nejprve osmahneme na větší teplotě, pak jí snížíme, maso osolíme, promícháme a dusíme.
Nakrájíme si rajčátka, papriku, řapíkatý celer na menší kousky a přidáme k masu i masox a mletou paprikou s protlakem, dusíme dál, až je zelenina i maso měkoučké.
Pak už jen dochutíme solí, bazalkou, petrželkou, rozmačkaným česnekem, kečupem, promícháme, 10 minut ještě lehce povaříme a máme-li směs moc hustou, zředíme trochou vody.
Na talíř dáme špagety a uděláme si hnízdo, do kterého dáme naběračku směsi a posypeme nastrouhaným sýrem.