Sicilská rýže, zapečená s masem, barevnou zeleninou a mozzarellou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 500 g rýže
- 300 g mletého vepřového masa (nebo mleté klobásy)
- 200 g strouhané mozzarelly
- 80 g Formaggio per Pasta (jemně strouhaného sýru - viz foto u receptu)
- 1 vejce
- 800 g Tomatoes passata
- (loupaná, pasírovaná rajčata)
- zmražený hrášek s mrkví a fazolkami
- sůl
- pepř
- olej
- kukuřičná strouhanka
- 1 cibule, pokrájená nadrobno
Postup Sicilská rýže, zapečená s masem, barevnou zeleninou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži podle návodu. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme orestovat mleté maso (nebo jemně pokrájenou klobásu), maso osolíme a opepříme. K orestovanému masu přidáme hrášek s mrkví a fazolkami, zamícháme a dusíme doměkka. K podušené masové směsi vmícháme část pasírovaných rajčat a znovu zamícháme.
Uvařenou rýži smícháme s vejcem a s pasírovanými rajčaty. Připravíme pečící formu, kterou pokapeme olejem, vysypeme kukuřičnou strouhankou. Na vysypaný pekáček přidáme jednu vrstvu tomatové rýže.
Na rýži přidáme masovo-zeleninovou směs, kterou posypeme strouhanou mozzarellou. Opět poklademe vrstvou tomatové rýže a posypeme jemně strouhaným sýrem Formaggio. Nakonec vše zasypeme strouhanou mozzarellou. Obě formy (měla jsem set dvou forem 20 x 30 cm) přikryjeme alobalem a dáme zapéci do rozehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut.