Shmaky se zeleninou a smetanovou omáčkou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 100 g Šmakoun natur (1/2 balení)
- grilovací koření (nebo jiné oblíbené)
- sůl
- 4 žampiony
- pórek světlá část
- cibulka naťovka
- sýr uzený (nemusí být),
- olej
- vývar na podlití
- 1 dcl smetana na vaření(může být i zakysanka)
- máslo
- mouka hladká
Postup Shmaky se zeleninou a smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kostku šmakouna rozdělíme na půl, okořeníme oblíbeným koření a lehce osolíme.
V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a obě půlky šmakouna z obou stran lehce opečeme.
Pak šmakouna vyjmeme a uchováme v teple.
Na téže pánvi si opečeme na půlky překrojené žampiony, pak přidáme pórek, zlehka orestujeme a trošku podlijeme.
Necháme přijít do varu, zahustíme lžičkou moučného másla (lze i voda + mouka) a necháme chvíli asi 5 minut zlehka provařit.
Poté vlijeme smetanu, přidáme na kousky nakrájený uzený sýr, na hrubo pokrájenou zelenou cibulku a vložíme zpět šmakouna.
Na malém plameni necháme prohřát a servírujeme. Jako příloha se hodí gnocchi, brambory.