Shmaky se zeleninou a smetanovou omáčkou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

100 g Šmakoun natur (1/2 balení)
grilovací koření (nebo jiné oblíbené)
sůl
4 žampiony
pórek světlá část
cibulka naťovka
sýr uzený (nemusí být),
olej
vývar na podlití
1 dcl smetana na vaření(může být i zakysanka)
máslo
mouka hladká

Postup přípravy receptu

  1. Kostku šmakouna rozdělíme na půl, okořeníme oblíbeným koření a lehce osolíme.

  2. V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a obě půlky šmakouna z obou stran lehce opečeme.

  3. Pak šmakouna vyjmeme a uchováme v teple.

  4. Na téže pánvi si opečeme na půlky překrojené žampiony, pak přidáme pórek, zlehka orestujeme a trošku podlijeme.

  5. Necháme přijít do varu, zahustíme lžičkou moučného másla (lze i voda + mouka) a necháme chvíli asi 5 minut zlehka provařit.

  6. Poté vlijeme smetanu, přidáme na kousky nakrájený uzený sýr, na hrubo pokrájenou zelenou cibulku a vložíme zpět šmakouna.

  7. Na malém plameni necháme prohřát a servírujeme. Jako příloha se hodí gnocchi, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!