Šestihodinová kačena se zelím recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kachna
- sůl
- kmín (když dělám tento recept, přidávám ještě kachní stehna, aby toho bylo víc:D)
- Na zelí:
- 1 hlávka bílého zelí
- anglická slanina
- cibule
- 1 ks syrový brambor
Postup Šestihodinová kačena se zelím
Postup přípravy receptu
-
Zelí omyjeme a nastrouháme.
Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka.
Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.
Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř.
Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních.
Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku. Podáváme se zelím a knedlíkem.