Sépiové špagety s krevetami a rajčaty recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 1 balení sépiových špaget
- sýr parmazán nebo Gran Moravia
- 500 g čerstvých (nevařených) krevet
- 3 rajčata
- 3 velké stroužky česneku
- hladkolistá petržel
- máslo
- olivový olej
- sůl
Postup Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus. Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata můžete předem spařit a odstranit slupku.
Na pánvi rozehřejte kousek másla s pár kapkami olivového oleje, přidejte česnek, krevety a promíchejte. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořkl by. Jakmile krevety začnou růžovět, přimíchejte rajčata, osolte a už jen prohřejte. Krevety nesmíte restovat příliš dlouho, jinak budou tvrdé a gumovité. Nakonec přidejte petrželku, odstavte a vmíchejte uvařené špagety. Promíchejte a servírujte posypané sýrem.