Selská vepřová roláda recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1500 g bůčku
- 300 - 400 g mletého vepřového masa
- 350 g vepřových jater
- 1 větší vejce
- 1 žemle
- asi 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce hladké mouky
- česnek
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- majoránka
- cibule
- motouz
Postup Selská vepřová roláda
Postup přípravy receptu
-
Z vepřového bůčku si připravíme plát, který naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s namočenou žemlí, solí, pepřem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, vejcem a zahustíme trochou strouhanky a mouky. Rozetřeme na bůčkový plát a nahoru dáme tenké plátky vepřových jater, pevně stočíme a ovážeme motouzem.
Vložíme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, roládu ze všech stran ještě trochu osolíme, shora můžeme posypat kmínem, přidáme trochu vody, přikryjeme víkem, nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
Celkově se peče asi 2 hodiny, v průběhu pečení přiléváme horkou vodu, roládu přeléváme výpekem, v polovině pečení odstraníme motouz, kůži nakrojíme na mřížku a už bez přikrytí dopečeme. Chutná teplé i studené.