Segedínský guláš IV. recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 krkovice plátky
- 20 dkg uzeného bůčku
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- sladkou mletou papriku
- sůl
- pepř
- kysané zelí (u nás bylo domácí nakládané)
- hladkou mouku
- smetanu na vaření
Postup Segedínský guláš IV.
Postup přípravy receptu
-
Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso, aby se nám zatáhlo.
Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli podravku a necháme dusit skoro do měkka.
Přidám zelí a podusíme do změknutí. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a případně dochutíme. Příloha houskový knedlík.