Segedínsky guláš II. recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřového plecka
- 3 cibule
- 2 PL sádla
- 1 KL mleté papriky
- sůl
- pepř
- 500 g kysaného zelí
- 2 PL hladké mouky
- 1/2 PL drceného kmínu
- 2,5 dl smetany
Postup Segedínsky guláš II.
Postup přípravy receptu
-
Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podlejeme vodou prikryjeme a udusíme.
Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme drveným kmínom a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.