Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana) recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- přiměřené množství olivového oleje
- hladké mouky
- (1 velká lžíce bylinek:)
- petrželka
- máta
- bazalka
- tymián
- 2 cibule nakrájené
- citronová štáva a kůra z 1/2 citrónu
- 1 čerstvá paprika
- 2 stonky celeru
- 2 středně velká rajčata
- nasekaná chilli paprička
- jarní cibulka na zdobení
- 2 lžičky Worcester omáčky
- rajský protlak
- (maso dle libosti):
- vepřová panenka
- sůl
- pepř
Postup Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidáte celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem.
Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte vodu na požadované množství, sůl a pepř dle chuti. Vařte po dobu asi 45 minut.
V posledních 20 minutách vaření přidejte podle vlastních možností či chutí libovolné maso (krevety, kraby, kuřecí prsa či králíka, veverku nebo anebo vačici, jak libo).
Odstavte z plotny a přidejte Worcesterskou omáčku. Na talíři zdobte sekanou jarní cibulkou. Jako příloha opečená bagetka.