Šantungská kuřecí křídla recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 400 g kuřecích křídel (tj. 6-7 křídel)
- 50 ml sójové omáčky
- 1/2 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžíce cukru
- 1 lžička zázvoru
- 60 g hladké mouky
- 3 malé červené chilli papričky
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- rostlinný olej
Postup Šantungská kuřecí křídla
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nasekané chilli papričky a zázvor. Dáme do uzavíratelné skelnice a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Pak dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit.
Smícháme mouku s pepřem a osolíme. Ve směsi obalíme kuřecí křídla. Přebytečnou mouku oklepeme. Ve hlubším rendlíku rozehřejeme olej, v opravdu mocné vrstvě oleje zahřátého na 180 °C smažíme křídla po částech, měla by být zcela ponořená. Smažíme dozlatova, asi 10 minut.
Křídla odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby olej okapal. Když máme všechna hotová, přendáme je do mísy a přelijeme směsí se sójovou omáčkou. Promícháme. Podáváme s dipem a dalamánkem nebo bagetkou.