Sandokanovy oči recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 1.hmota:
- 125 g rozpuštěné Ivy (tuk)
- 5 lžic kokosu
- 4 lžíce sušeného mléka (stačí i obyčejná smetánka do kávy - já použila Vian z Kauflandu)
- 4 lžíce cukr moučka
- 2.hmota:
- 100 g mletých ořechů
- 50 g cukru
- 50 g změklého másla
- trochu rumu
- 3.hmota:
- 125 g rozpuštěné Ivy
- 50 g kakaa (to klasické tmavé na pečení, ne granko)
- 5 lžic cukr moučka
- 4 vrchovaté lžíce čokoládového pudinku ale může být i vanilkový
- malé papírové košíčky, lentilky
Postup Sandokanovy oči
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si smícháme ingredience na druhou hmotu a necháme chvilku odležet v ledničce, následně si připravíme první hmotu, pořádně ji promícháme, aby se všechny ingredience spojily a čajovou lžičkou naléváme do košíčků (na malý košíček je to cca 1,5 lžičky).
Vyjmeme druhou hmotu, vytvarujeme vždy malou kuličku, kterou rozplácneme a vložíme do košíčku na první nalitou směs.
Až je hotovo, nachystáme si i třetí hmotu a doléváme zase pomocí čajové lžičky do košíčků (zase to vychází na cca 1,5 lžičky), vršek vždy dozdobíme lentilkou.