Salát ze zelených rajčat na zimu recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg zelených rajčat
- 3 velké cibule
- 1 vrchovatá lžíce soli
- Lák (toto množství láku je na 5 skleniček 330 ml):
- 0,5 l vody
- 250 ml octa
- 60 g cukru
- 2 lžíce oleje
- Do každé skleničky:
- 1/3 lžičky hořčičného semínka
- 1 kulička nového koření
- 2 zrnka pepře
- kousek bobkového listu
Postup Salát ze zelených rajčat na zimu
Postup přípravy receptu
-
Rajčata umyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Dáme do mísy, vše zasypeme solí a promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 12 hod odpočinout. Pak scedíme vodu, kterou rajčata pustila.
Připravíme skleničky, do kterých na dno dáme koření a natlačíme rajčata s cibulí. V hrnci svaříme vodu, ocet, cukr a olej a ještě horké naléváme do sklenic. Uzavřeme a sterilujeme cca 20 min. Je to jako čalamáda, moc nám všem chutná.