Salát z pečené červené řepy recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 3 řepy velikosti tenisáku
- 1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
- 2 - 3 stroužky česneku
- 3 PL oleje
- 2 PL octa balsamico
- cca 1 PL třtinového cukru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvý tymián
- Na dresink:
- 1 zakysaná smetana
- čerstvý kopr
- sůl
Postup Salát z pečené červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory.
Nakrájíme na osminky a cibuli také.
Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí. Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.