Salát z červené řepy, rukoly a pomeranče recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- červená řepa (1 velká nebo 2 menší)
- 2-3 hrsti rukoly
- 1 pomeranč (polovička grepu)
- pečivo (starší, pokrájené na kostky)
- 1-2 stroužky česneku
- trochu oleje
- Zálivka:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- sůl
- citrónová šťáva
- pepř
- 1 lžíce teplé vody
Postup Salát z červené řepy, rukoly a pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Surovú repu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.
Rukolu umyjeme a osušíme.
Pomaranč očistíme, mesiačiky pokrájame na malé kúsky.
Pečivo pokrájané na kocky osmažíme na troche oleja, ku koncu pridáme pretlačený cesnak (môžeme vynechať).
Na zálievku zmiešame horčicu, med, olej, pridáme citrón, miešame a zriedime trochou vody. Osolíme a pridáme korenie.
Zmiešame nastrúhanú surovú repu, pomaranč a rukolu, prelejeme zálievkou a pridáme osmažené kocky pečiva. Okamžite servírujeme.