Salámová česnečka se zeleninou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 100 g turistického salámu nebo salámu vysočina
- 1 ks mrkve středně velké
- 1,5 ks řapíkatého celeru - řapíky i s natí
- cca 20 g česneku - dle chuti
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 ks vejce
- 250 g brambor
- sůl
- pepř mletý
- cca 1 l vývaru
Postup Salámová česnečka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale to není většinou vůbec nutné. Do hrnce přisypeme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme.
Až se zelenina trochu osmaží, přidáme nasekaný česnek a hrubou mouku a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor a zeleniny. Nakonec do vroucí polévky vmícháme rozklepnuté vejce, které necháme srazit a nasekanou nať z celeru.
Před podáváním můžeme do polévky ještě přidat čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek.