Šafránová treska na víně s krevetkami recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4x225 g filety tresky (nejlépe chlazené)
- 1 velká špetka kvalitního šafránu
- 2 hrsti koktejlových krevet
- 100 g másla
- 1 svazek jarní cibulky
- čerstvá petrželka
- 2 sklenice bílého vína
- hrubá mořská sůl
Postup Šafránová treska na víně s krevetkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250°C. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme.
Potom ji opatrně přendáme do pekáčku nebo zapékací nádoby. Zbytek másla rozdělíme na čtyři kousky a dáme na každou porci.
Povrch posypeme krevetkami a pomalu zalijeme šafránovým vínem. To celé posypeme mořskou solí a sekanou jarní cibulkou.
Dáme do rozpálené trouby na 12-15 minut. Na závěr vše posypeme čerstvou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.