Rýžová polévka pro začátečníky recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1,5 l vody
- 1/2 hrnku rýže
- 1 mrkev
- 1 cibulka s natí
- 1 vejce
- 1 kostka bujónu - jakýkoliv
- petrželka (pažitka)
- polévkové koření
- sůl
- pepř
Postup Rýžová polévka pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí vody dáme rozpustit bujón, přidáme rýži a mrkev nakrájenou na kolečka, sůl a pepř. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut (do změknutí rýže), potom přidáme cibulku, kterou jsme nakrájeli i s natí.
Do hrnečku rozklepneme vejce a přes vidličku ho lijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, dochutíme polévkovým kořením.
Na závěr přidáme nasekanou petrželku (pažitku).