Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží) recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- miska uvařené rýže
- 60-70 g dobré anglické slaniny+kousek másla
- 6-7 sušených rajčat v oleji (podle velikosti)
- jarní cibulka
- sůl, pepř dle chuti
- strouhaný sýr (nemusí být)
Postup Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme.
Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako lehké jídlo, se salátem nebo sterilovanou okurkou.