Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 28 ks špiček bílého chřestu
- 200 g jahod
- 500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- cca 50 g vanilkového cukru
Postup Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme.
Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
Jahody rozmixujeme s tvarohem a dle chuti trochou cukru dohladka a necháme vychladit.
Do poháru vlijeme rozmixovaný krém a zapícháme do něj chřestové špičk.