Rychlé třešňové lívance recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 500 ml mléka
- cca 400 g hladké mouky, dle hustoty těsta
- prášek do pečiva (necelý)
- 3 lžíce moučkového cukru
- vanilkový cukr
- 2-3 lžíce rumu
- 2 vejce
- cca 500 g vypeckovaných třešní
- olej na smažení
Postup Rychlé třešňové lívance
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme na hladké těstíčko, hustější než je palačinkové. Do těsta nakonec nasypeme vypeckované, pokrájené třešně a promícháme.
Třešňové těsto nabíráme lžící nebo naběračkou. Na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku smažíme dozlatova z obou stran malé placičky. Hotové necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a podáváme.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, třešňovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým nebo skořicovým cukrem.