Rychlé dalamánky recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

160 g hustého kefíru
160 g vody
25 g oleje
80 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
220 g hladké mouky
2 lžičky soli
drcený kmín
21 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto, které necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto na moukou podsypaném stole propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku.

  3. Všechny dalamánky uložíme na plech s pečící fólií, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (černuchou), nařízneme a necháme dokynout. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/18-20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!