Rychlé dalamánky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 160 g hustého kefíru
- 160 g vody
- 25 g oleje
- 80 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- drcený kmín
- 21 g čerstvého droždí
Postup Rychlé dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto na moukou podsypaném stole propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku.
Všechny dalamánky uložíme na plech s pečící fólií, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (černuchou), nařízneme a necháme dokynout. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/18-20 minut).