Rychlá prejtová polévka se zeleninou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 120 g sekaných krup
- sůl
- pepř
- majoránka
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce petrželky nebo libečku
- 4 velké brambory
- 2 l vývaru z kosti nebo z vepřových žeber
- 1 jitrnicový prejt (zmrazeny)
- špetka zázvoru strouhaného
- 1 zmrazená zelenina na svičkovou
Postup Rychlá prejtová polévka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si krupky nebo kroupy ve vodě se soli a slijeme je.
Mezi tím si uvaříme žebra nebo jen kosti a do vývaru dáme vařit na kostičky nakrájené brambory.
Pak přidáme rozmražený prejt, česnek, pepř, majoránku a zeleninu a rozmícháme dál pak prejt ve vývaru tak, aby nebyly kousky a povaříme krátce.
Nakonec jen přidáme uvařené krupky a polévku zdobíme libečkem nebo petrželkou a podle chutí dodáme buď sůl nebo pepř.