Rychlá mandarinková buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrneček cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrneček strouhaných ořechů
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 g rozpuštěného másla (necelá osminka = 125 g)
- 1 mandarinkový kompot (312 g)
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
Postup Rychlá mandarinková buchta
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 170-180°C, pekáček vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Mandarinkový kompot scedíme a šťávu v hrnečku doplníme do 150 ml. Mandarinky necháme stranou.
V misce smícháme všechny suché ingredience, přidáme tekuté vlahé máslo a polovinu mandarinkové šťávy s rumem, není nutný, ale dodá vůni. Vidličkou rozkvedláme vejce, lépe se tak v těstě rozptýlí a vše přilijeme do misky. Důkladně promícháme, nakonec přidáme mandarinky a jen zlehka vmícháme.
Těsto vlijeme do připraveného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut dorůžova (podle trouby).
Necháme vychladnout a můžeme ozdobit šlehačkou, přelít čokoládou, poprášit kakaem nebo jen pocukrovat.