Rychlá králičí svíčková na brusince recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

králík filety (počet dle strávníků) – já měla 6
2 dcl červeného vína
3 polévkové lžíce brusinkové marmelády (lze zaměnit jakoukoli jinou pikantní – rybízovou, višňovou atd. – prostě kyselejší)
1 sáček Svíčkové omáčky
1 kelímek zakysané smetany (190 g)
snítka rozmarýnu
4 lístky bazalky
bílý pepř
mletý koriandr
1 polévková lžíce olivového oleje
worcester
ocet
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe).

  2. Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 minut téměř do měkka.

  3. Mezitím si ve zbytku marinády, kterou doplníme vodou do půl litru, rozmícháme svíčkovou omáčku v prášku, dolijeme smetanou a pěkně rozmícháme do hladka a zalijeme maso.

  4. Dodusíme asi 10 minut, dochutíme a necháme asi 15 minut v klidu na spojení chutí. Příloha - dle obliby, my měli kuskus.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!