Rychlá králičí svíčková na brusince recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králík filety (počet dle strávníků) – já měla 6
- 2 dcl červeného vína
- 3 polévkové lžíce brusinkové marmelády (lze zaměnit jakoukoli jinou pikantní – rybízovou, višňovou atd. – prostě kyselejší)
- 1 sáček Svíčkové omáčky
- 1 kelímek zakysané smetany (190 g)
- snítka rozmarýnu
- 4 lístky bazalky
- bílý pepř
- mletý koriandr
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- worcester
- ocet
- sůl na dochucení
Postup Rychlá králičí svíčková na brusince
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe).
Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 minut téměř do měkka.
Mezitím si ve zbytku marinády, kterou doplníme vodou do půl litru, rozmícháme svíčkovou omáčku v prášku, dolijeme smetanou a pěkně rozmícháme do hladka a zalijeme maso.
Dodusíme asi 10 minut, dochutíme a necháme asi 15 minut v klidu na spojení chutí. Příloha - dle obliby, my měli kuskus.