Rybí salát l recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- cejn
- bolen
- případně kapr
- 1 l octa
- 30-35 kapslí cukerinu
- lžička drceného nového koření
- kuličky nového koření celého
- celý pepř
- 1 lžička mletého pepře
- bobkový list
- cibule
- čerstvá paprika
- rajčata(a ostatní zelenina-olivy, feferonka)
- slunečnicový olej
- majonéza
Postup Rybí salát l
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme od šupin a ploutví vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové a vodu a rozmícháme.
Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat.
Nasolíme a dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny, poté omyjeme a necháme okapat.
Klademe do misky prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduch. Opět necháme uležet v ledničce 3-4 dny, znovu slijeme, filety už neomýváme. Necháme okapat, vyřízneme páteř a nakrájíme na nudličky.
Do čisté zavařovací sklenice klademe cibuli, papriku, rajče olivy, vše pokrájené. Na to vrstvu ryb feferonku. Vše dobře stlačíme a potřeme olejem (gold). Dáme bobkový list a opakujeme vrstvy až naplníme sklenici.
Zavíčkujeme a sklenici omejeme pod teplou vodou aby chytlo víčko a uložíme do lednice.
Majonézu vmícháváme pouze do odebraného množství které hned sníme.