Rybí filé na rajčatech recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 kostičky rybího filé (nebo filety z pangase, tresky apod.)
- 1-2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
- olej
- citronová šťáva
- 1 lžička provensálského koření
- sůl
Postup Rybí filé na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky. Rybu (může být ještě zmražená) z obou stran pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, v polovině restování přidáme česnek. Vložíme rybu, přidáme drcená rajčata, provensálské koření a podlijeme trochou vody.
Přiklopíme pokličkou a od doby varu dusíme asi 10 minut. Před podáváním můžeme ozdobit plátkem citronu a zelenou petrželkou.