Rumunská sarma recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg kysaného zelí celé listy
- 500 g míchaného mletého masa
- 1 cibule
- 80 g rýže
- 500 ml masový vývar
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř
- olej
- bobkový list
Postup Rumunská sarma
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.
Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe na kyselé zelné listy(ty by měly být velikosti dlaně), smotáme do válečku.
Nandáme jednu vedle druhé do kastrolu a zalejeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou pastu. Vařené je to, když je vařená ryže a zelí je měkké.