Rump steak s polníčkem a ananasovou omáčkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Na 2 porce:
- 400 g rump steaku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- salát polníček
- hrst rukoly
- granátové jablko na ozdobu
- Na omáčku:
- 200 g čerstvého ananasu
- špetka kurkumy pro barvu
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- 1 malá červená chilli paprička (můžete dát i míň, nebo víc)
Postup Rump steak s polníčkem a ananasovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem připravila omáčku. Ananas jsem nakrájela na kostičky a rozmixovala v mixéru do hladka. Potom jsem ho přendala do kastrůlku společně s citronovou šťávou, kurkumou, trochou chilli a špetkou soli. Omáčku jsem zhruba 7 minut povařila. Po uvaření jsem ji propasírovala přes sítko, aby byla hezky hladká.
Rump steak jsem omyla, osušila a zprudka osmahla na pánvi s olivovým olejem z obou stran. Až po vyndání z pánve jsem ho osolila a opepřila.
Po pěti minutách odpočinku na prkýnku jsem steak rozkrájela na proužky. Na talíř jsem nandala polníček promíchaný s rukolou, semínka z granátového jablka, na plátky nakrájený steak a navrch ananasovou omáčku.