Rudecké koláčky (bez vajec) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g rozpuštěného tuku
- 30 g kvasnic
- 250 ml mléka
- sůl
- vanilkový cukr
- citronová kůra
Postup Rudecké koláčky (bez vajec)
Postup přípravy receptu
-
Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z Hery, ale teď jsem dělala půl na půl se sádlem a samozřejmě taky výborné), špetce soli, vanilkovému cukru a citronové kůře (nemusí být).
Po vykynutí děláme polévkovou lžící bochánky, které plníme tvarohovou náplní (dávala jsem i povidla a vytekla mi).
Na plechu děláme do bochánků důlek vajíčkem a do každého důlku dáme marmeládu (tuhou, aby nevytekla), nebo povidla a navrch posypku. Nepotíráme vajíčkem (i když já jsem potřela, ale nemá to být, těsto má být i po upečení světlé růžové).
Pečeme na 160-180°C do růžova.