Rozinky v čokoládě recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 400-450 g rozinek (nejlepší jsou Sultánky)
- 1 čokoláda Figaro na vaření 100g
- 2 PL kakaa neslazeného kakaa
Postup Rozinky v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Rozinky dám do mrazáku na 5 minut zchladit.
Čokoládu rozlámu do hrnce a dám roztavit. Nezahřívám moc. Rozmíchám to mimo hořák.
Obvykle k tomu přidávám zbytek čokolády z předchozího vaření a dvě vrchovaté lžíce kakaa. Díky tomu nebudou rozinky příliš sladké. Důkladně to promíchám. Směs dost zhoustne. Počkáme až se trochu zchladí, přibližně na 38°C (neměřil jsem ale nesmí být moc tuhá).
Vyndám sáček s rozinkama z mrazáku a vysypu je všechny do hrnce. Promíchám a potom dám na 20s do chladničky. Vyndám, znovu promíchám. Rozdrobím co se slepilo a je hotovo.