Rozházení ptáčci na smetaně pro pohodlné kuchařinky recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- Maso (já kupuji na guláš)
- mrkev
- slanina
- okurky sterilovné
- asi 2 lžíce hořčice
- 1-2 cibule
- měkký salám
- masox
- trochu nálevu z okurek
- pro mlsouny smetanu
- podravku (tu přidávat opartně masox je slaný,já osobně při použití podravky již nesolím)
- sůl (množství kolik čeho nepíši,jelikož házím do pekáče tak,aby vše bylo nějak barevně vyladěné.No zkrátka,aby se maso netopilo v mrkvy,a nebo okurku jsme nehledali lupou.Prostě všeho přiměřeně.)
Postup Rozházení ptáčci na smetaně pro pohodlné kuchařinky
Postup přípravy receptu
-
Maso, mrkev, slaninu, salám, okurky, cibuličku nakrájejte na kostky (cibuli na drobnější)a dejte do pekáče, nebo většího hrnce, který lze použít v troubě.
Zalijte vodou tak, aby vše bylo potopené.
Přidejte hořčici, nálev z okurek, masox, podravku (dle vašeho uvážení), sůl. Kdo má rád může samozřejmě přidat i pepř, ale já ho nedávám.
Hrnec či pekáč přiklopte víkem a dejte péct do trouby. Sem tam zamíchejte. A dle potřeby dolijte vodu.
Když je maso téměř měkké, sundejte víko a popečte bez víka. Když je masíčko měkké hrnec vytáhněte z trouby a zahustěte (hladkou mouku rozkvrdlejte s vodou) u nás tomu říkáme amerika. A ještě povařte.
To byla jedna verze a ta druhá. Nakonec vmíchejte smetanu a nebo dvě smetany. Jak kdo má rád. My máme rádi smetanovější. Dle potřeby ještě zahustěte. S tou smetanou tu chutná báječně. Pokud se vám omáčka bude zdát kyselá (některé okurky jsou kyselejší) můžete přidat cukr. Podle potřeby můžete dochutit podravkou, či solí. Jako přílohu dávám zásadně knedlíky. A protože do ptáčků patří vejce (tedy, alespoň my jsme doma vždy dávaly) tak si ještě uvařím vejce (tolik kolik je strávníků) a na talíř k hotové omáčce dávám rozpůlené vejce. Typ: Pokud vlastníte pomalý hrnec lze připravit i v něm. Vše krom smetany a mouky naházejte do hrnce a zapněte buď na stupeň HIGHT (4-5 h) nebo stupeň LOW (8-9h) Po uvaření vmíchejte smetanu smíchanou s hladkou moukou případně dochuťte a ještě chvilku vařte do zhoustnutí cca 20-30minut.