Roládky z toustového chleba recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- Toustový chléb světlý nebo tmavý.
- Na potření např.:
- pomazánkové máslo bez příchuti nebo s příchutí
- měkký tvaroh
- tavený sýr
- pesto
- ajvar
- majonéza
- Náplně příklady:
- plátky šunky
- plátky sýra
- nakrájené na hranolky:
- broskve
- jahody
- jablka
- paprika
- rajčata
- kyselé okurky
- listový salát
- krabí tyčinky
- vejce na tvrdo...
- Na ozdobu například sekané bylinky:
- petrželka
- máta
- rozmarýn
- (vařená sekaná vejce, různá semínka a oříšky)
Postup Roládky z toustového chleba
Postup přípravy receptu
-
Na sladké roládky se více hodí světlý chléb, na slané ten tmavý. Toustovým plátkům odkrojíme kůrku a na pevné podložce (prkénko) s potravinovou fólií každý plátek rozválíme válečkem na placičku. Chléb tím zhutní.
Potřeme zvolenou pomazánkou (jen tenkou vrstvičku a pokud vrstvíme více náplní na sebe, je lépe každou náplň potřít znovu), poklademe náplní, zatočíme každý plátek zvlášť, potřeme i svrchu a obalíme ve zvoleném zdobení.
Dáme vychladit. Můžeme ještě překrojit na menší kousky - sousta. Výborné jako pohoštění.
Příklad:
1) ochucené pomazánkové máslo, list salátu, plátek šunky.
2) ajvar, pečené plátky lilku, sušené rajče z nálevu.
3) sladký tvaroh, ovoce, doplnit zmrzlinou.
4) pesto s majonézou, krabí tyčinka.
5) brusinky a hranolek sýra Brie. Sami jistě vytvoříte spoustu svých kombinací.