Roláda ze selecího bůčku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg selecího bůčku
- sůl
- kmín
- Náplň na 1 kg masa: (používám pouze libový bůček)
- 8 lžic studené vody
- 2,5 dkg (asi 2 rovné lžičky) soli
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
- drcený kmín
- 2 lžíce Solamylu
- strouhanka dle potřeby
- 1 vejce
- šunková klobása
- 100 g vepřového sádla
Postup Roláda ze selecího bůčku
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být mazlavé. Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet.
Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.
Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody.
Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.