Roláda s kakaovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 4 lžíce horké vody
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 60 g polohrubé mouky
- 40 g bramborové škrobové moučky
- Krém:
- 100 g pískového cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 200 g másla
- 1/2 hrnku sekaných ořechů
- pár kapek rumové tresti
- Poleva:
- 50 g čokolády na vaření
- 25 g tuku
- 1/4 hrnku sekaných ořechů
Postup Roláda s kakaovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr a kakao do hustého lesklého krému a dáme vychladit. Máslo dáme změknout. Plech po bocích potřeme tukem a přilepíme pečící papír, který potřeme olejem. Do mísy dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, horkou vodu a šleháme do pěny. Mouku, škrobovou moučku a kypřící prášek smícháme a pomalu zašleháme do krému a prošleháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, uděláme na něm kříž a jeden dílek zašleháme do těsta. Zbylý sníh pomalým převalováním lehce vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech a dáme do vyhřáté trouby na 180°C na 15 minut péct do trouby lehce dorůžova. Na horkou roládu položíme mírně navlhčenou utěrku a převrátíme ji utěrkou na vál. Papír uvolníme na bocích, opatrně stáhneme a stočíme i s utěrkou. Jakmile vychladne, dáme na ní pečící papír a převrátíme ji a utěrku sundáme, musíme opatrně, je vláčná.
Změklé máslo utřeme a postupně do něj zašleháme vychladlou kakaovou hmotu, rumovou tresť a vyšleháme do hladkého lesklého krému. Krém natřeme na studený plát, posypeme ořechy a pomocí pečícího papíru srolujeme. Tuk a čokoládu nakrájíme na kousky, ve vodní lázni rozpustíme a roládu potřeme, dáme do chladna čokoládu ztuhnout a pak ještě jednou potřeme a posypeme ořechy.