Rizoto z trouby dle mého recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- kousek vepřové plece nebo boku
- 1,5 hrnku rýže (hrnek o 250ml)
- 3 hrnky horké vody
- 1 zeleninový bujon
- pórek
- 1/2 červené kapie
- 1 menší mrkev
- 1 cibule
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Rizoto z trouby dle mého
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme zpěnit, přidáme pórek na kolečka, mrkev nastrouhanou na hrubo, maso a kapii na malé kostičky, osmahneme a okořeníme kmínem, pepřem, větší špetkou soli a poprášíme paprikou, sporák vypneme a do směsi vmícháme propláchnutou rýži.
Ohřejeme si 3 hrnky vody, ve které necháme rozpustit kostičku zeleninového bujonu a nalijeme na připravenou rýži.
Dáme do vyhřáté trouby na 180°C, přikryté necháme dusit cca 20 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a kyselou okurkou.