Rizoto převážně červené recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- rýže (nejlépe Basmati, protože krásně voní, vhodná je ale také Paraboiled nebo tzv.Divoká rýže, popř. prostě použijte tu, kterou máte doma)
- mrkev (já jsem pouřila karotku, protože prostě miluju tu krásně nasládlou chuť, použijte ale jakoukoli)
- paprika (aby bylo do barvy, použila jsem samozřejmě lusk červený)
- cibule (kvůli nasládlosti jsem použila červenou, v rizotu je ale výborná i jarní cibulka)
- česnek
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- kuřecí maso nudličky (já jsem použila naložené den předem)
- marináda:
- hrubá mořská sůl
- pepř
- olivový olej
- tymián
- rozmarýn
- pokud chcete rizoto více spojit, použijte 1 rozkrájené a oloupané rajče
Postup Rizoto převážně červené
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.
Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím vývarem nebo půl na půl voda s vývarem, jenom voda ale taky jde) a necháme na velmi mírném plameni vařit.
Několikrát znovu dolijeme vodou a promícháme. Když rýže změkne, můžeme podávat.