Řízky v šunkovém těstíčku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Těstíčko:
1 větší rozšlehané vejce
50 ml mléka
50 g hladké mouky
100 g šunky, dušené nebo uzené
sůl
pepř mletý
Dále:
2 silnější řízky z karé nebo kýty, kuřecí...
hladká mouka
olej na smažení
2 plátky šunky a sýru dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku. Těstíčko dle vlastní chuti můžeme navíc dochutit paprikou, kari kořením, drceným kmínem, bylinkami, rozetřeným česnekem...

  2. Větší řízky, například z karé, opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Do vytvořené kapsy vložíme plátek libovolného sýru obaleného v šunce (já dal Nivu), kraje řízku k sobě sklepneme paličkou na maso, aby lépe držely. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  3. Takto připravené řízky obalíme v připraveném těstíčku a ihned smažíme v pánvi s rozehřátým olejem či sádlem. Nesmažíme příliš zprudka, aby se dobře propekly.

  4. Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou.

  5. Řízky není nutné plnit. Připravit je můžeme i bez naplnění, pouze naklepané, osolené a opepřené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!